Dalende trend vleesconsumptie zet niet door

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2016 bijna 77 kg. Dat is vrijwel gelijk aan het verbruik in het jaar daarvoor. Iets minder dan de helft van het verbruik in 2016 - zo’n 36 kg - bestaat uit varkensvlees. Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van de vleesconsumptie in Nederland en rundvlees een vijfde. Er is in Nederland in 2016 gemiddeld per hoofd 1 kg kalfsvlees gegeten en ruim 1 kg schapen- en geitenvlees. Paardenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten.
 Dalende trend vleesconsumptie zet niet door (wur.nl)

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2016 bijna 77 kg. Dat is vrijwel gelijk aan het verbruik in het jaar daarvoor. Iets minder dan de helft van het verbruik in 2016 - zo’n 36 kg - bestaat uit varkensvlees. Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van de vleesconsumptie in Nederland en rundvlees een vijfde. Er is in Nederland in 2016 gemiddeld per hoofd 1 kg kalfsvlees gegeten en ruim 1 kg schapen- en geitenvlees. Paardenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , vleesconsumptie , rundvlees , paardenvlees , kalfsvlees en varkensvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!