Europeaan lust steeds minder konijn
In Frankrijk, Spanje en Italië, de drie grootste Europese producenten van konijnenvlees, is de consumptie van konijn de afgelopen tien jaar gestaag gedaald. De doorsnee Spanjaard eet gemiddeld nog 1,2 kilo konijnenvlees per jaar. In Frankrijk is dat 0,81 kilo, in Italië 0,58 kilo. In België ligt het gemiddelde consumptiecijfer op 350 gram per inwoner per jaar, met als voornaamste vaststelling dat vooral de jongere consumenten massaal afhaken.
Europeaan lust steeds minder konijn (vilt.be)
In Frankrijk, Spanje en Italië, de drie grootste Europese producenten van konijnenvlees, is de consumptie van konijn de afgelopen tien jaar gestaag gedaald. De doorsnee Spanjaard eet gemiddeld nog 1,2 kilo konijnenvlees per jaar. In Frankrijk is dat 0,81 kilo, in Italië 0,58 kilo. In België ligt het gemiddelde consumptiecijfer op 350 gram per inwoner per jaar, met als voornaamste vaststelling dat vooral de jongere consumenten massaal afhaken. |
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden frankrijk , spanje en konijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!