Veelbelovend Vlaams suikerwier gekweekt

Een eerste proef met Vlaams suikerwier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken. De lokale zeewiersoort lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als-proef-gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea. “De smaak is zilt en nootachtig, het mondgevoel is mals”, zegt chef-kok Donald Deschagt. De eerste echte oogst is wellicht pas voor volgend jaar.
 Veelbelovend Vlaams suikerwier gekweekt (vilt.be)

Een eerste proef met Vlaams suikerwier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken. De lokale zeewiersoort lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als-proef-gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea. “De smaak is zilt en nootachtig, het mondgevoel is mals”, zegt chef-kok Donald Deschagt. De eerste echte oogst is wellicht pas voor volgend jaar.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden oogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!