3D-foodprinting zet productie op z'n kop

Zelf ontworpen snoep of pasta in nieuwe vormen, dat was tot voor kort het beeld over 3D-geprint voedsel. Maar de impact van 3D-printen is veel groter. “Denk aan gepersonaliseerde voeding, productie on demand en hele nieuwe texturen”, vertelt Martijn Noort van Wageningen Food & Biobased Research. Hij nodigt voedingsmiddelenproducenten, ingrediëntenleveranciers en machinebouwers uit om samen 3D-voedsel verder te ontwikkelen. Dit artikel is verschenen in VMT 10 van 14 september 2018.
 3D-foodprinting zet productie op z'n kop (vmt.nl)

Zelf ontworpen snoep of pasta in nieuwe vormen, dat was tot voor kort het beeld over 3D-geprint voedsel. Maar de impact van 3D-printen is veel groter. “Denk aan gepersonaliseerde voeding, productie on demand en hele nieuwe texturen”, vertelt Martijn Noort van Wageningen Food & Biobased Research. Hij nodigt voedingsmiddelenproducenten, ingrediëntenleveranciers en machinebouwers uit om samen 3D-voedsel verder te ontwikkelen. Dit artikel is verschenen in VMT 10 van 14 september 2018.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!