Boerenkaas maken populaire cursus
Cursus Boerenkaas maken bij het Dairy Training Centre in Oenkerk is erg populair. Steeds meer boeren kijken of het verwerken van eigen melk een nieuwe tak binnen het bedrijf kan zijn.
Boerenkaas maken populaire cursus (nieuweoogst.nu)
Cursus Boerenkaas maken bij het Dairy Training Centre in Oenkerk is erg populair. Steeds meer boeren kijken of het verwerken van eigen melk een nieuwe tak binnen het bedrijf kan zijn. |
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden melk , dairy en boerenkaas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste reactie
Reacties
Dat melk van goede kwaliteit moet zijn voor kaas hoorde ik laatst ook van kaasmakerij, iedereen zegt wel melk is melk weide of stal.
Toch schijnt het zo te zijn dat in de zomer door weidemelk/vlog, het kazen beter te willen dan bij melk uit kuil/mais daar zijn toevoegingen nodig om het proces van kazen te doen slagen, zal ook wel niet voor niets zijn dat RFC weer strenger is op boterzuur.
Binnen niet al te lange tijd gaan de supermarkten gewoon de dagelijkse zuivel rechtstreeks inkopen bij goed georganiseerde zelfzuivelaars uit de streek. Dat gaat de Topline worden en niet een of ander stroompje melk van de megaverwerker RFC, waar vorige week nog de dode vissen in de beek dreven en die doodleuk op TV verklaren, dat het allemaal dezelfde melk is die in de verschillende verpakkingen verdwijnt.
Bij de groenten en fruit gebeurt het al zo. Alle schakels overslaan en rechtstreeks van de teler naar de super heen. Dat zijn de grondkopers hier.
Zuivel gaat zelfde kant op. Grotere melkveebedrijven die hun zuivelprodukt rechtstreeks aan de super gaan leveren. Een rendabele thuismarkt krijgt RFC nooit meer, deze is over tien jaar compleet ingenomen door de boer zelf.
En dat is zo, omdat de consument dat dolgraag wil