Groentereststroomverwaarding door bioraffinage: 'We moeten gewoon gaan opschalen'

Kan groenterestroomverwaarding een valide uitgangspunt voor de voedingsmiddelenindustrie zijn? Bioraffinagetechnologiebedrijf Grassa! is bezig met het ontwikkelen van technologie die bijvoorbeeld een bonenplant in een vezel- en sapfractie scheidt. De opgeloste stoffen in het sap kan het bedrijf vervolgens verfijnen tot een eiwitcomponent, maar ook tot suikers. Deze technologie is nog niet uitontwikkeld. Grassa! vertelt welke uitdagingen er nog zijn.
 Groentereststroomverwaarding door bioraffinage: 'We moeten gewoon gaan opschalen' (vmt.nl)

Kan groenterestroomverwaarding een valide uitgangspunt voor de voedingsmiddelenindustrie zijn? Bioraffinagetechnologiebedrijf Grassa! is bezig met het ontwikkelen van technologie die bijvoorbeeld een bonenplant in een vezel- en sapfractie scheidt. De opgeloste stoffen in het sap kan het bedrijf vervolgens verfijnen tot een eiwitcomponent, maar ook tot suikers. Deze technologie is nog niet uitontwikkeld. Grassa! vertelt welke uitdagingen er nog zijn.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden suikers en technologie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!