RIVM adviseert het invriezen van filet americain, VNV reageert kritisch

Het invriezen van filet americain voor consumptie verkleint de kans op toxoplasmose, waardoor latere kosten van zorg, van speciaal onderwijs en van productiviteitsverliezen dalen. Dat constateert het RIVM vandaag in een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie kraakt het onderzoek omdat er geen causaal verband is aangetoond tussen de consumptie van filet américain en toxoplasmose. Verder zegt de VNV dat zelf invriezen van het spul leidt tot kwaliteitsverlies; met andere woorden, je bakje filet wordt er niet lekkerder van.
 RIVM adviseert het invriezen van filet americain, VNV reageert kritisch (foodlog.nl)

Het invriezen van filet americain voor consumptie verkleint de kans op toxoplasmose, waardoor latere kosten van zorg, van speciaal onderwijs en van productiviteitsverliezen dalen. Dat constateert het RIVM vandaag in een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie kraakt het onderzoek omdat er geen causaal verband is aangetoond tussen de consumptie van filet américain en toxoplasmose. Verder zegt de VNV dat zelf invriezen van het spul leidt tot kwaliteitsverlies; met andere woorden, je bakje filet wordt er niet lekkerder van.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden speciaal , onderwijs en rivm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!