Is haver- of sojadrank echt beter dan melk?
We verruilen het klassieke glas melk steeds vaker voor plantaardige vervangers op basis van soja, haver, amandel, rijst, hazelnoot en kokos. Is dat gezonder en wat zijn de gevolgen voor het milieu?
Is haver- of sojadrank echt beter dan melk? (parool.nl)
We verruilen het klassieke glas melk steeds vaker voor plantaardige vervangers op basis van soja, haver, amandel, rijst, hazelnoot en kokos. Is dat gezonder en wat zijn de gevolgen voor het milieu? |
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden melk , soja , sojamelk en sojadrank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste reactie
Reacties
Kruk je eronder en melken en zo makkelijk gaat het met de soyapruttel niet en dat maakt ons landje uniek als het om bruikbaar gebruik maken van de vlakke ruimtes
Dat klopt helaas , zei de producent van vleesvervangers, maar we willen naar biologisch.
Vroeg de journaliste : maar dan heb je toch veel meer land nodig ? Dat klopt, zei de vleesvervangerproducent, maar er komt ook veel land vrij door het uitbannen van dierlijke producten. Ja ,dan heb je ook een verhaal , maar of het overtuigend is?
Helaas wordt er weer eens alleen gerekend met de bruto uitstoot, en niet de netto uitstoot. De CO2 die wordt opgenomen door groeiend plantgewas (dat later weer fungeert als groenvoer) wordt niet meegerekend. Minus deze CO2-omzet is de netto CO2-uitstoot van 1 liter melk te verwaarlozen; het betreft dan alleen het gebruik van fossiele brandstoffen door de boer, het transport en eventueel wat oxidatie van veen als de melk wordt geproduceerd in een veenweidegebied.