Teun: “Van alle vleessoorten, is de plofkip het meest duurzame wat er is”
Originele beschrijving
Teun van de Keuken en Iris Frederix zijn bewust van de impact van voedsel op het klimaat. Teun geeft zorgwekkende en confronterende informatie: "Men denkt dat biologisch beter is, maar voor het klimaat is het juist slechter." Ook de geliefde avocado moet het ontgelden: "Voor 1 avocado is soms 300 liter water nodig om te worden verbouwd". Iris en Teun komen met een algemeen advies: eet meer groente en dan bij voorkeur lokaal en uit het seizoen.
Teun: “Van alle vleessoorten, is de plofkip het meest duurzame wat er is” (evajinek.kro-ncrv.nl)
Teun van de Keuken en Iris Frederix zijn bewust van de impact van voedsel op het klimaat. Teun geeft zorgwekkende en confronterende informatie: "Men denkt dat biologisch beter is, maar voor het klimaat is het juist slechter." Ook de geliefde avocado moet het ontgelden: "Voor 1 avocado is soms 300 liter water nodig om te worden verbouwd". Iris en Teun komen met een algemeen advies: eet meer groente en dan bij voorkeur lokaal en uit het seizoen. |
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden water , biologisch , groente , plofkip , klimaat en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties