Huisslachtingen overijssel

Hallo,

ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslachten naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden

Graag reacties over of er belangstelling voor is.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/02/2011 10:12 door De slager.
slager

Reacties

anonymous_359
Hoi,

Ik ben woonachtig in het sallandse gedeelte van overijssel, maar voor ik er ook maar wat zinnigs over kan zeggen of ik er wel of geen belang bij heb, moet je toch eerst een kosten/baten plaatje er bij geven.

Met kosten bedoel ik gewoon wat het kost en het baten plaatje als jij ook specifieke afzet hebt voor het vlees, ik noem maar als voorbeeld, dat het afgezet kan worden als vechtdalvlees dan heb ik wel interesse om er verder met je naar te kijken.
Hoi,

het is de bedoeling om voor boeren te gaan slachten. Dus vee dat men zelf in de diepvries stopt. Men kan het vee dan brengen of ik haal het op, slacht het, maak het klaar en breng het weer terug.
anonymous_690
Kost?
alles inclusief in bakjes?
janlookamp
ik woon op de grens drenthe overijssel maar hier in de buurt is volgens mij aanbod zat van"' huisslachters'
de Thijs
Deze slachterij zit hier in de buurt en draait als een speer op moslims (het halve ruhrgebied staat er voor de deur omdat er in duisland volgens mij niet Helal geslacht mag worden)
[www.penningsnederland.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/02/2011 10:49 door thijs.
tok
Ik kan me best voorstellen dat dat niet mag in duitsland, het is ook wreed hoe dat gebeurt
de Thijs
Heb je het wel eens gezien hoe dat gaat? de koe staat er eerst een tijd rustig in een box dan komt er zo'n turk om hem in te zegenen dan super snel met een vlijmscherp zwaard in één keer! (moet in één keer!) de kop eraf en dan gaat de boel met een kooi op kop en loopt hij op de hartslag leeg volgens mij kan het niet veel pijnloser of met minder stress
tok
Ja ik heb hetwel eens gezien. Zou niemand aanraden wie het nog nooit gezien heeft om te gaan kijken.
de Thijs
Als je niet tegen bloed kunt is het "not the place to be" maar een "gewone slacht" is brutaler en voor de dieren veel meer stress als die slacht in Genderingen, (hoe de andere helal slagers zijn weet ik niet) maar ik laat voor mijn vrieskist ook daar slachten.
anonymous_78
>>.......zegenen dan super snel met een vlijmscherp zwaard in één keer! (moet in één keer!) de kop eraf en dan gaat de boel >>met een kooi op kop

ik heb het ook gezien koe gaat in de kooi , dan word de kooi gedraait , als de koe op zijn rug ligt word zijn keel doorgesneden , koe spartelt nog 5 minuten na
Halal (en niet helal) slachten kan niet wreder zijn dan hoe die idioten die in China een hond slachten!!!!!
De joodse manier is ook met een halssnede doden heb me laten vertellen dat de snede zo snel moet worden uitgevoerd dat er geen bloed aan het mes mag komen weet niet of dat waar is.
O ja heb geen belangstelling voor huisslachten.
anonymous_224
Ik breng dur ook wel schapen heen...die baas lijkt in eerste instantie zelf wel een moslim...met zijn grote baard haha
anonymous_690
altijd plaats voor beter en goedkoper
anonymous_66
Een echte boer!


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 16:45 door Creature.
Farmer_
Nu we toch bezig zijn:

Vaste medewerker gezocht op melkveebedrijf in Duitsland omgeving Osnabrück(30-40 min over de grens bij Oldenzaal), moet zelfstandig kunnen werken/melken op een 2de locatie 7 dagen/week, vacantie is mogelijk(hoeft niet).
Liefst iemand met ervaring of enige ervaring en deze wil opdoen.

Stuur ff een privebericht als je intresse hebt.
anonymous_360
Een KG aangegaan?
Farmer_
Wat is een KG?
anonymous_360
Een samenwerkingsverband waarna je na 3jaar je quotum doorsluizen mag naar je eigen bedrijf
Farmer_
Nee, het is totaal in pacht door ons, quota wat er is wordt een vergoeding voor betaald van 2ct/Liter/jaar tot 2015, eventuele leverrechten voor melk(als die er komen) komen ons toe na 2015.
Jannus
Misschien wat voor Mtstamminga die schroomd zich er niet voor een rondje te melken buiten de deur
Farmer_
De koeien verstaan geen Fries hier.
anonymous_42
wat is tegenwoordig het keurloon? ,dat is niet weinig heb ik gehoord
paul1
tjakkaaaaaaaaaaaa...........................
Wimsumar
Beste Slager: Gefeliciteerd met uw plan en ik wens u alle succes toe. Er gaat niets boven (huisslachtings)vlees van een ambachtelijk slachtende vakman.
anonymous_690
kost me nu 1 euro per kilo
kan je er onder door?
Wimsumar
Beste Mice007 ( e.a.) : Steekt u A.U.B. dergelijk energie in het '' omhoog praten''van de melkprijs op de ledenvergaderingen: Ieder cent levert u vele duizenden euro's op!
anonymous_690
ik ga gelijk solliciteren zag de passende functie voor mij bij uitstek
Farmer_
LTO Noord?
anonymous_690
Nee joh
das voor de MBO groep die geen boer kan worden
Farmer_
Daar heb je niks te zoeken.
Ben gewoon benieuwd of er dus boeren zijn die er belang bij hebben om hun vee te laten slachten en dan netjes verzorgd terug te krijgen. Krijgt het vlees per soort verpakt in krat of zak terug. Zo zijn de kosten dan ook niet te hoog.
casev
klinkt goed `de slager`.

Zelf woon ik niet echt in de buurt, anders had ik wel intresse gehad.Hier in ZHis maar weinigaanbodvanhuisslagers.
anonymous_78
>> Hier in ZH is maar weinig aanbod van huisslagers

voordouw in driebruggen-woerden haalt het dier op , slacht netjes , en is niet duur
casev
Bedankt voor de tipTheo.
retteketet
Casev Schreef:
-------------------------------------------------------
> klinkt goed `de slager`.
>
>
> Zelf woon ik niet echt in de buurt, anders had ik
> wel intresse gehad.Hier in ZHis maar weinig
>aanbodvanhuisslagers.

heb ook interesse ,maar ook te ver uit de buurt helaas,heb al wel een koeigie die lekker zal smaken in onze pannetjes
anonymous_8
Waarom wil je je graag richten op huisslachtingen? Het duurt immers nogal een tijd voordat een boer met zijn gezin een hele koe heeft opgegeten.
Is het voor jou niet interessanter om kwaliteitsvee voor een groot consumentenpubliek te slachten???
Hallo,

dat is ook wel interessant, wil eerst klein beginnen en dat is zeker wel iets voor de toekomst.
anonymous_78
>> wil eerst klein beginnen en dat is zeker wel iets voor de toekomst.

heb jij zelf een locatie die geschikt is om te slachten of ga je dat elders doen ?
slachten en klaarmaken doe ik bij een slager. is een goede slagerij waar dat uitstekend kan.
anonymous_78
oke , dus eigenlijk een beetje beunen
nee dat niet. is wel serieus
anonymous_690
De "zwarte slager"
pipo2
met het "kwaliteits vee" van tegenwoordig volstaat een worstmachine!
anonymous_8
Er zijn ook nog wel andere koeien dan Holsteinkapstokken
pipo2
gelukkig wel anders was iedereen die een stukje "rundvlees" wil consumeren veroodeeld tot de mac donalds!
valtradriver
mice007 Schreef:
-------------------------------------------------------
> kost me nu 1 euro per kilo
> kan je er onder door?

Mice007 ben jij toevallig boer van beroep?
anonymous_191
@slager

Hoe denk je kleinschalig te kunnen werken en tevens de keuringskosten van de nVWA (voorheen RVV) een beetje fatsoenlijk te houden?
Voor zover mij altijd vertelt is, zijn het dure jongens van de nvwa en moeten ze tegenwoordig continu aanwezig zijn.

Hier in de omgeving verdwijnen de zelfslachtende slagers gigantisch snel, doordat keuringskosten te hoog zijn en er te regelmatig verbouwd moet worden voor weer een paar regeltjes.
Door goede afspraken te maken. Slacht ze bij een nette slagerij en doordat ik daar ook slacht gaan de aantallen omhoog en dat drukt de kosten.
anonymous_690
tovalligheid bestaat niet
anonymous_359
Hoi slager je hebt al aangegeven dat je slacht en teruglevert, maar mag ik dat vlees dan wel verkopen of mag het alleen voor eigen gebruikgebruiken?
anonymous_8
Volgens mij mag je als boer vlees van eigen dieren, mits goedgekeurd, rechtstreeks aan de consument verkopen (huisverkoop, paketten etc.). Wil je het via een winkel doen, bijvoorbeeld in de supermarkt leggen, dan gelden voor de slager en eventuele andere schakels in de keten allerlei extra eisen (HACCP etc.).
Je mag het zelf wel verkopen. Vlees is gekeurd dus dat is geen probleem. Je zult het alleen zelf dan per stuk moeten verpakken en etiketteren zodat je klant kan zien wat het is. Dit verpakken doe ik niet om zo de kosten te drukken.
Was benieuwd of er serieus nog mensen in geinteresseerd zijn. Graag jullie reactie
Jan S
😀
slacht ze bij een slagerij in overijssel en maak ze daar ook klaar naar wens van de klant
anonymous_690
Sorry geen belangstelling
anonymous_359
Als je echt wilt pionieren dan is het toch een beetje als het progamma Dragons Den, dan moet je ook echt overtuigen, dat vind ik nog niet dat je dat nu al heel concreet doet, ik heb de hele discussie nog een keer doorgelezen en de kosten blijf je vaag over, kan wezen dat je dat nog niet weet, maar het is voor mij wel moeilijker inschatten of ik interesse heb
Ik heb er nu een paar dagen over kunnen denken en ook niet geheel onbelangrijk (lees heel belangrijk) wat mijn vrouw er van vind, en op zich staat zij er niet onwelwillend tegenover om het eens een keertje te proberen, maar ik heb eerst nog wel een paar vragen, namelijk

Hoeveel kg vlees komt er eigenlijk terug van een koe van 550/600 kg (is dat niet iets van 250 tot 300 kg? )

En welke en hoeveel soorten rundvlees krijg ik dan terug? Zou je dat ongeveer kunnen inschatten?

Hoeveel gram zijn de losse stukken?

Dat zijn zo eens vragen die ik me afvroeg
Kosten ben ik inderdaad nog niet helemaal uit. Het is nog in een beginfase, ben aan het orienteren of er belangstelling voor is.

Van een koe van 600 kg houd je zeker wel 300 kg over. Het is niet zo dat je het aan grote stukken terugkrijgt. Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.

Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.

Waar komt u zelf vandaan als ik vragen mag, wel uit overijssel en heeft u ervaring met het laten slachten??
Wimsumar
Beste Slager: U moet het ( Tom)wat beter uitleggen hoor: van een koe van +/_ 600 kilo levend gewicht blijft +/_ 300 kilo karkasgewicht ( nog niet ontbeend) over. Dus het vlees aan het bot.
Als ik me niet vergis blijft van het karkas vervolgens weer 60% (ontbeend) vlees over. In dit rekenvoorbeeld: 180 kilo.
Ik was uitgegaan van een koe met een geslacht gewicht van 550 kg.
Wimsumar
Beste Slager: Pardon? U schreef: "Van een koe van 600 kg houd je zeker wel 300 kg over''.
Waar komt dan ineens "een koe met een geslacht gewicht van 550 kg''vandaan?
Hij ging uit van een koe tussen de 550en 600 kg
anonymous_359
ik woon in het vechtdalgebied van salland tussen ommen en zwolle
anonymous_690
ik heb nou al zoveel onbeantwoorde vragen
je prikt hier
wenst serieus genomen te worden(vermoed ik)
maakt een selectie(heel bewust) op de partijen waarvan jij denkt zijn serieus
en slaat mij heel bewust over
dat snap ik niet
dat is een vooroordeel
maar ik heb alle antwoorden al gehad door je eigen reclame campagne...en je half gebakken reactie hierop
als je aan vooronderzoek wenst te doen
is dit dan de juiste lokatie?
Ramrod2
Natuurlijk zal er interesse zijn. Maar een goed imago is zeer belangrijk. Als het vlees in mooie lapjes gesneden wordt, en dat voor een gunstige prijs, zal er zeker een markt zijn.
Maar 'een slager', 'ergens in overijssel', voor een 'gunstige prijs', is een dermate vage omschrijving waardoor het te betwijfelen valt of het lukt om vanaf dit prikbord een klantenlijst samen te kunnen stellen. Hemelsbreed overbrugt Overijssel maar liefts 104,5 kilometer. Dat is best veel/ver voor ene koei.
anonymous_225
Heb geen belangstelling want we deden het ook altijd en dan zit je een jaar van zoon koe te eten. Als je alles bij elkaar optelt kun je goedkoper vlees in de winkel halen (supermarkt ) en dan kun je ook nog eens kiezen uit vele soorten rund, varken of kipvlees.En waar dat vlees dan weg komt zal me een karbonade wezen, het smaakt me altijd prima.Ik kan me niet voorstellen dat het gaat lopen want zelfslachtende slagers zijn er hier bij mij in Overijsel bijna niet meer.Denk dat je veel gelukkiger bent als je in loondienst gaat/blijft. Dan is het de deur dicht en vrij en geen gedoe met administratie e.d. kWil je niet ontmoedigen maar dit is mijn mening.
anonymous_8
Dat is ook een mening, zou Willem-Alexander zeggen. Als ik jou was zou ik me niet laten ontmoedigen om ondernemer te worden. Wel is het zaak om zeer marktgericht te werk te gaan. Lok klanten met redelijke prijzen, en biedt ze waar ze behoefte aan hebben. Als die graag het vlees verpakt wil hebben in eenheden van vier lapjes, dan moet je dat aanbieden... simpel zat
anonymous_359
hoeveel denk je er eigenlijk goedkoper van te zijn door het niet bijvoorbeeld per4 vacuum te verpakken? Als dat 100 euro op een hele koe is, weet ik wel wat mijn vrouw gaat kiezen.
Die kiest voor het gemak dan
anonymous_690
wat een bull toch

1 euro de kilo
ongeacht wat het wordt beeflapje gehakt of worst.
kleine bakjes
dat is mijn prijs
heb een nieuwe advertentie erop gezet waar het hopelijk wat duidelijker is. Sorry als dat nu een beetje vaag is. Dat was niet de bedoeling.
Hallo,

ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Je moet hierbij denken aan het Twente en Salland. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslacht en naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden

Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.

Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.

Kosten ben ik inderdaad nog niet helemaal uit. Het is nog in een beginfase, ben aan het orienteren of er belangstelling voor is. ( Richtprijs zal zijn slachten 125 euro en klaarmaken 175 euro, totaal dus 300 euro exclusief BSE test en worst maken.)
anonymous_359
de slager zegt : Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.

Mijn vrouw zegt : ja dat ga ik niet doen, het moet wel in kleine verpakkingen deze kant op komen, ik kies veiligheidshalve maar voor mijn vrouw in dit geval dus dan als je zaken wilt doen met ons dan zal je over dat punt heen moeten stappen
hoi Tom,

bedankt voor dat punt. Is inderdaad wel iets om te overwegen. Hoe krijgen jullie dat nu terug. Op schaaltjes met een sticker erop?
anonymous_359
nu komt het van de C1000, maar het meest praktische lijkt mij vacuum met een sticker erop, dat hebben ze volgens mij in de groene marke in ommen bij het biologische vlees tenminste wel


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 20:28 door tom.
anonymous_78
>>het meest praktische lijkt mij vacuum met een sticker erop,

als het voor de diepvries is , wat is de meerwaarde van vacuum vlees ???


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 20:38 door theo.
anonymous_359
het mag ook in bakjes, ik had alleen gezien bij de groene marke dat het volgens mij vacuum verpakt was, maar dat weet ik niet honderd procent zeker omdat als we daar winkelen het altijd voor een mandje met zuivel en andere snoesterijen is en daar stop je meestal geen stuk vlees in.
En ik meen dat de sligro ook stukken vacuum verpakt had liggen in de vriezer/koelvak (daar was het zelfs per stuk verpakt) maar dat lijkt me dan wel weer onbegonnen werk om al die stukken los te gaan verpakken, maar daar staat weer tegenover dat daar vast wel vraag naar is.
In de lokale supermarkt kan ik tenminste bij kip nooit de goede hoeveelheid krijgen, moet altijd meer kopen dan op het recept staat.
anonymous_78
>>in de lokale supermarkt kan ik tenminste bij kip nooit de goede hoeveelheid krijgen, moet altijd meer kopen dan op het recept staat.

kip? heb je om half 8 het journaal niet gezien , dat zijn penciliene bommen
Wimsumar
Beste Theo: "Penciliene" .Penciliene-bommen? Is dat hetzelfde als ''water''dat penciliene?
anonymous_690
oh wat erg
een stikkertje kan die boer zelf toch wel plakken
met zijn eigen logo "de gillende boer" ofzo
anonymous_359
ik had gisteravond een feestje en direct al 2 gegadigden die wel vlees zouden willen hebben van koeien van mij, het is dus onze bedoeling om een gedeelte direct door naar deze mensen te brengen
Dat hoor je dan vaak. Meestal willen die mensen die dan een gedeelte krijgen het zelf wel inpakken. Maar ik ben het wel met je eens dat je dan kiest voor gemak als je een hele koe hebt. Met varkens ligt dat wel anders denk ik. Is niet zoveel.
Wimsumar
Beste Slager e.a.: Houdt u er rekening mee dat de meeste diepvriezers onvoldoende capaciteit hebben om ''een koe'' snel genoeg in te kunnen vriezen?
Het is niet onverstandig om het invriezen in de grote vriezers van deslagerij te doen.
Klopt, maar meestal moet een koe toch verdeeld worden in porties. Dan hoeft het niet. Anders heb je helemaal gelijk. Bedankt.
anonymous_78
wim iedere 12 uur de diepvriezer goed "doorroeien"duurd wel een dag of 4 a 5 voordat alles doorvroren is .
anonymous_690
zo das al een hele doelgroep
anonymous_359
vanmiddag weer een feestje en weer 1 mogelijke afnemer erbij, de slager polst klanten, ik moet eerst mensen hebben die het leuk/lekker vinden om deel te nemen, tot op heden valt het me nog niet tegen.
Maar het blijft afwachten
Mooi dat je zo mensen polst, als je mensen met varkens weet mag ook??
anonymous_78
>>>totaal dus 300 euro exclusief BSE test

als ik wat slacht voor eigen gebruikis het wel een jong beest , dus die bse test kan je vergeten
Klopt BSE is vanaf 4 jaar. Dacht dat 300 euro niet duur was of niet??
anonymous_78
>> Dacht dat 300 euro niet duur was of niet??

ik betaalde voor 180 kg vlees ongeveer 1,75 per kg , ophalen van de koe ,keuren , slachten ,uitgebeent in lappen , tartaar en gehakt
anonymous_690
jawel
wel duur
duurder als anderen
Hallo,

ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Je moet hierbij denken aan het Twente en Salland. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslacht en naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden

Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.

Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.

Kosten ben ik inderdaad nog niet helemaal uit. Het is nog in een beginfase, ben aan het orienteren of er belangstelling voor is. ( Richtprijs zal zijn slachten 125 euro en klaarmaken 175 euro, totaal dus 300 euro exclusief BSE test en worst maken.)
brabo
Zeg slager, nu moet je onderhand eens ophouden met deze reclame waar toch bijna niemand op reageerd.

Het wordt tijd dat Co er een slotje op gooit.
Wimsumar
Beste Slager: Nee, zo biedt u uw diensten niet goed aan.
Portioneren in kleinverpakking voor handig dagelijks gebruik moetzekertot de mogelijkheden behoren. Biedt ook "invriesservice" aan. ( Uiteraard op basis van extra kostprijs).
Stel de prijs vast op basis van een "vanaf € 300,-"

@ Brabo: Niet met u eens!
Weest u toch ookblij met zo'n initiatief om kleinschalige / bijzondere slachtingenin stand te houden


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/03/2011 12:53 door Wimsumar.
brabo
Wim, hij maakt alleen maar een nieuwe reactie aan omdat hij vind dat zijn topic te ver naar onderen zakt. Op zich heb ik niets tegen zijn gratis reclame hier op het prikbord omdat elke kleine zelfstandige best een duwtje in de rug mag hebben. Maar op een gegeven moment houd het wel op, en ik denk dat dat moment nu aangebroken is.
paul1
het is toch niet zo moeilijk, als je in kratten het vlees thuis krijgt, om het thuis ff in diepvrieszakjes te doen, met watervaste stift op schrijven wat het is, of stickertje erop, en klaar .....
anonymous_78
klopt paul , niet ieder lapje is even groot , dus is het wel eens makkelijk om er een lapje extra in te doen , net als gehakt portie's van een kilo om te braden en van een pond voor de spagetti
anonymous_359
beste paul, ALLE NIET ECHT BELANGRIJKE DINGEN DIE EEN VROUW GRAAG WIL DIRECT TOEGEVEN, IS DE VROUW GELUKKIG IS IEDEREEN GELUKKIG,hopelijk voor jouw komt er nog weer een nieuwe lastpak in jouw leven
Karsjen Tamminga
En als altijd de zelfde baas is deugte er wat niet
anonymous_359
Ze is me niet altijd de baas hoor, dat valt mee, maar ik vind heel veel dingen erg onbelangrijk en vind dat ik met de boerderij al flink wat aan mijn hoofd heb, dus heel veel dingen vind ik wel best als zij dat beslist.
Een soort van laksigheid zal ik maar zeggen, toch heb ik niet de indruk dat er in mijn omgeving veel mensen zijn die mij geen eigenwijze kloot vinden
anonymous_690
proef ik hier een toekomstige echtscheiding
Boer haat Vrouw
anonymous_359
nee ons motto is we agree to disagree, wij zijn het werkelijk waar overal over oneens, maar hebben het meestal wel beregezellig en is er niet een spreekwoord in de trent van wie man liebt der ergert sich, dus een beetje strijd hoort erbij
anonymous_690
Als jij t zegt
doe liever andere dingen die met een s beginnen
anonymous_359
die kunnen ook met een g beginnen
Wimsumar
tom Schreef:
-------------------------------------------------------
> die kunnen ook met een g beginnen

Beste Tom: Ik doe een gok ( N.B.: on topic ) : Geslachtsgezelschap.
anonymous_359
had heel goed gekund, maar ik bedoelde een ander woord, maar kwam wel op het zelfde neer
anonymous_78
GEWOON
kaenpat
is het geen idee als je graag wilt slachten en dat ook goed kunt dat je eens een weekje of twee van het najaar hier in dk komt slachten
hier mag er nog gewoon op het erf gaslacht worden dus geen probleem met transport en zo (een echte thuisslagting!)
de deense slagers kunnen het niet zo mooi klein maken als de hollandse slagters dus denk zelf dat er hier voor jou een goeie markt is
ikzelf ben er zeker in geintreseerd maar denk ook wel wat van onze deense medeprikkers
is wel een mooi aanbod, maar wil eerst hier de mogelijkheden onderzoeken.
anonymous_359
heb je mijn privebericht ontvangen? zo ja zou je er even op willen reageren?
heb je net gemaild.
anonymous_359
ah ik zie het inderdaad, prima
Verder nog weinig reacties hier op mijn bericht??
anonymous_8
Tja wat zullen we eens zeggen. Het is mooi dat je probeert als ondernemer ruimte in de markt te vinden. Ik wens je daarbij veel succes.
Ik denk dat het best een goede tijd is voor een slager die kwaliteit wil leveren. Mensen gaan zich steeds drukker maken om wat ze eten (al is dat nog niet bij iedere consument terug te zien bij de keuzes die ze in de winkel maken, maar ook dat gaat veranderen)...
anonymous_359
helemaal mijn idee marcster, ik merk in mijn omgeving dat er wel mensen zijn die zich druk maken om voedsel en met name weidegang en tegen het al te grootschalige, dus misschien is er wel een gat in de markt voor kleinschaligheid, het tegenstrijdige is wel dat in het dorp waarin ik woon (toch iets van 16000 inwoners) geen keurslager kan bestaan.
Wimsumar
tom Schreef:
-------------------------------------------------------
>het dorp waarin ik
> woon (toch iets van 16000 inwoners)

Beste Tom: 16.000? Van het aantal wat u noemt zal toch een ''0''vanaf 'geslacht'moeten worden denk ik
anonymous_359
wil je me nou niet snappen of kun je me niet snappen, maar goed voor de teruggeplaatste fries onder ons : het dorp heeft 16000 potentiele klanten voor een keurslager en toch kon hij er niet van bestaan
Wimsumar
Beste Tom: Ik had enig ''huiswerk''gedaan en kon/kan niet snappen dat er in Ommen (+/_ 17.330 inwoners)geen slager zou kunnen bestaan. ( Bron: [nl.wikipedia.org] ).

Bovendien: Aan slagers geen gebrek. ( Bron: [www.lmgtfy.com].)
anonymous_359
beetje jammer dat ik niet in ommen woon
Wimsumar
Beste Tom: Dat is bekend. Het staat in deze topic:

''Re: huisslachtingen overijssel
Gepost door: tom ()
Datum: 18 februari 2011 23:37

ik woon in het vechtdalgebied van salland tussen ommen en zwolle''.

In dat gebied is echter geen dorp met 16.000 inwoners. Het enige wat er op lijkt is (gemeente) Ommen, met 17.330 inwoners. Vandaar mijn vraag of het niet om een dorp met 1.600 inwoners gaat waar u dan wel woont.
anonymous_359
gewoon blijven zoeken wim, maar je hebt gelijk hoor het is de gemeente waarin ik woon en niet het dorp. De gemeente was vroeger 16000, maar dat was ook al weer veranderd zag ik (gemeentelijke herindeling)
anonymous_350
Tijd teveel, Wim?
pipo2
gewoon nieuwschierig
anonymous_359
O ja wim als je graag wilt weten wie ik ben, en hoe ik in het echt heet, en waar ik precies woon, wil ik je wel even een privebericht sturen met die gegevens is geen geheim.
Alleen geen belang bij omdat zo maar online te pleuren
Wimsumar
Beste Tom: Nee, dank U.
Uw gegevens zoals in dit topic genoemd volstaan prima.

anonymous_225
kVind de topic anders lang zat worden.
Maar ik mis wel wat serieuze reacties om mijn vraag? jij niet?
brabo
dus is de conclusie dat er niet veel interresse is, of het te ver weg is.
het is niet anders.
anonymous_8
conclusie kan ook zijn dat je van een prikbord als dit reëele verwachtingen moet hebben....
dat zich hier niet meteen tientallen nieuwe klanten voor de slager zich melden wil nog niet zeggen dat er weinig interesse is voor zijn activiteiten...
Hoopte zo toch enig inzicht in de vraag te krijgen onder de boeren.
Wimsumar
Beste Slager: Misschien is het een idee(om het balletje te laten gaan rollen) om in je eigen leefomgeving een folder, waarop je je diensten aanbiedt,te verspreiden onder de veehouders.
Een huisslachting laten doen is (vaak) een impulsbeslissing: 'Toevallig' een geschikt dier en ' toevallig' ruimte in de diepvries.
anonymous_225
Dat is hier een normaal verschijnsel op een aantal na.
paul1
advertentie tje in regionaal blaadje, zoals vee en gewas .............
Lijkt me een goed plan dacht alleen dat er via deze link ook wel serieuze belangstelling is. Dus mensen graag reacties??
pieternel
kan je goedkoper al 1 euro de kilo?
anonymous_8
He Pieternel pak je de draad weer op?
Weet niet hoe zwaar je koeien geslacht zijn en waar je vandaan komt? ( Richtprijs zal zijn slachten 125 euro en klaarmaken 175 euro, totaal dus 300 euro exclusief BSE test en worst maken.)
anonymous_107
Ik denk niet dat Piet koeien heeft voor je.
Wimsumar
Beste Slager: De klandizie zal binnenkort wel aankomen ( met name uit de provincie Utrecht):

[www.om.nl]
Ja ik las het. Das mooi dom om dat zo te doen. Ik slacht ze gewoon bij een zelfslachtende slager. Gewoon volgens de regels.
pieternel
sjonge
je moet al wel een hele omzet hebben zo onderhand
plaatsing van je topic 15 februari 2011 jongstleden
een heel marktonderzoek van ruim 1 maand
en hoe gaat het met de slacht business?
anonymous_8
Business as usual?
pieternel
Business Casual as usual
anonymous_359
Ik ben er nog steeds mee bezig en ik heb de indruk dat de man achter de nickname "de slager" er ook serieus aan doorwerkt, maar als je iets goed wilt doen, moet je daar wel voldoende tijd voor nemen en geen raffelwerk van maken.
Je moet het goed doen of helemaal niet.
Ben er inderdaad serieus mee bezig. Ben nu ook op zoek naar slagers waar ik dan elke week voor kan slachten. Breng het vee dan de volgende dag terug. Dus als iemand nog slagers uit overijssel/ drente weet wie dat ouden willen, houd ik me aanbevolen.

Zo heb je dan in iedergeval elke week een vast inkomen wat slagers betreft. Mocht iemand dus vee leveren aan slagers die niet echt tevreden, graag een reactie.
Hallo ,

ben op zoek naar veehouders die in Overijssel, Drenthe runderen leveren aan slagers. Slacht momenteel vee voor zelfslachtende slagers en breng die gekoeld terug naar de slagers. Doe dit ook met vee die ik voor boeren slacht, klaar maak en terug breng. Ter uitbreiding van mijn activiteiten zoek ik dus naar slagers die daar belang bij hebben. Levert u vee aan slagers die niet tevreden zijn over het slachten en naar een andere slachtplaats zoeken, mail me dan voor verdere info.

Ophalen van vee is ook mogelijk.

Voor meer info mail gerust!
Wimsumar
Beste Slager: Complimenten voor uwklein ondernemerschap!
Dank je wel. Vind het belangrijk dat er slagers blijven die vee rechtstreeks van de boer slachten. Is ook voor de boeren goed, brengt goed vee ook meer op.
anonymous_9
moi slager

Wat reken je voor een koe slachten?

Groet
anonymous_211
Mocht je nog varkens willen slachten, daar kan ik je wel aan helpen.
anonymous_8
Bent u ook Skal-gecertificeerd?
tok
I


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/05/2011 11:08 door tok.
anonymous_360
Hij heeft zich hier al vaker gemeld.

[melkquotum.startpagina.nl]
brabo
juist, en van mij mag Co deze sluikrecklame nu wel verwijderen.
frank b
Na 3 mnd kennelijk nog nix te doen?
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden slager geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!