Huisslachtingen overijssel
Hallo,ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslachten naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden
Graag reacties over of er belangstelling voor is.
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/02/2011 10:12 door De slager.
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden slager geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste reactie
Reacties
Ik ben woonachtig in het sallandse gedeelte van overijssel, maar voor ik er ook maar wat zinnigs over kan zeggen of ik er wel of geen belang bij heb, moet je toch eerst een kosten/baten plaatje er bij geven.
Met kosten bedoel ik gewoon wat het kost en het baten plaatje als jij ook specifieke afzet hebt voor het vlees, ik noem maar als voorbeeld, dat het afgezet kan worden als vechtdalvlees dan heb ik wel interesse om er verder met je naar te kijken.
het is de bedoeling om voor boeren te gaan slachten. Dus vee dat men zelf in de diepvries stopt. Men kan het vee dan brengen of ik haal het op, slacht het, maak het klaar en breng het weer terug.
alles inclusief in bakjes?
[www.penningsnederland.nl]
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/02/2011 10:49 door thijs.
ik heb het ook gezien koe gaat in de kooi , dan word de kooi gedraait , als de koe op zijn rug ligt word zijn keel doorgesneden , koe spartelt nog 5 minuten na
De joodse manier is ook met een halssnede doden heb me laten vertellen dat de snede zo snel moet worden uitgevoerd dat er geen bloed aan het mes mag komen weet niet of dat waar is.
O ja heb geen belangstelling voor huisslachten.
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 16:45 door Creature.
Vaste medewerker gezocht op melkveebedrijf in Duitsland omgeving Osnabrück(30-40 min over de grens bij Oldenzaal), moet zelfstandig kunnen werken/melken op een 2de locatie 7 dagen/week, vacantie is mogelijk(hoeft niet).
Liefst iemand met ervaring of enige ervaring en deze wil opdoen.
Stuur ff een privebericht als je intresse hebt.
kan je er onder door?
das voor de MBO groep die geen boer kan worden
Zelf woon ik niet echt in de buurt, anders had ik wel intresse gehad.Hier in ZHis maar weinigaanbodvanhuisslagers.
voordouw in driebruggen-woerden haalt het dier op , slacht netjes , en is niet duur
-------------------------------------------------------
> klinkt goed `de slager`.
>
>
> Zelf woon ik niet echt in de buurt, anders had ik
> wel intresse gehad.Hier in ZHis maar weinig
>aanbodvanhuisslagers.
heb ook interesse ,maar ook te ver uit de buurt helaas,heb al wel een koeigie die lekker zal smaken in onze pannetjes
Is het voor jou niet interessanter om kwaliteitsvee voor een groot consumentenpubliek te slachten???
dat is ook wel interessant, wil eerst klein beginnen en dat is zeker wel iets voor de toekomst.
heb jij zelf een locatie die geschikt is om te slachten of ga je dat elders doen ?
-------------------------------------------------------
> kost me nu 1 euro per kilo
> kan je er onder door?
Mice007 ben jij toevallig boer van beroep?
Hoe denk je kleinschalig te kunnen werken en tevens de keuringskosten van de nVWA (voorheen RVV) een beetje fatsoenlijk te houden?
Voor zover mij altijd vertelt is, zijn het dure jongens van de nvwa en moeten ze tegenwoordig continu aanwezig zijn.
Hier in de omgeving verdwijnen de zelfslachtende slagers gigantisch snel, doordat keuringskosten te hoog zijn en er te regelmatig verbouwd moet worden voor weer een paar regeltjes.
Ik heb er nu een paar dagen over kunnen denken en ook niet geheel onbelangrijk (lees heel belangrijk) wat mijn vrouw er van vind, en op zich staat zij er niet onwelwillend tegenover om het eens een keertje te proberen, maar ik heb eerst nog wel een paar vragen, namelijk
Hoeveel kg vlees komt er eigenlijk terug van een koe van 550/600 kg (is dat niet iets van 250 tot 300 kg? )
En welke en hoeveel soorten rundvlees krijg ik dan terug? Zou je dat ongeveer kunnen inschatten?
Hoeveel gram zijn de losse stukken?
Dat zijn zo eens vragen die ik me afvroeg
Van een koe van 600 kg houd je zeker wel 300 kg over. Het is niet zo dat je het aan grote stukken terugkrijgt. Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.
Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.
Waar komt u zelf vandaan als ik vragen mag, wel uit overijssel en heeft u ervaring met het laten slachten??
Als ik me niet vergis blijft van het karkas vervolgens weer 60% (ontbeend) vlees over. In dit rekenvoorbeeld: 180 kilo.
Waar komt dan ineens "een koe met een geslacht gewicht van 550 kg''vandaan?
je prikt hier
wenst serieus genomen te worden(vermoed ik)
maakt een selectie(heel bewust) op de partijen waarvan jij denkt zijn serieus
en slaat mij heel bewust over
dat snap ik niet
dat is een vooroordeel
maar ik heb alle antwoorden al gehad door je eigen reclame campagne...en je half gebakken reactie hierop
als je aan vooronderzoek wenst te doen
is dit dan de juiste lokatie?
Maar 'een slager', 'ergens in overijssel', voor een 'gunstige prijs', is een dermate vage omschrijving waardoor het te betwijfelen valt of het lukt om vanaf dit prikbord een klantenlijst samen te kunnen stellen. Hemelsbreed overbrugt Overijssel maar liefts 104,5 kilometer. Dat is best veel/ver voor ene koei.
Die kiest voor het gemak dan
1 euro de kilo
ongeacht wat het wordt beeflapje gehakt of worst.
kleine bakjes
dat is mijn prijs
ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Je moet hierbij denken aan het Twente en Salland. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslacht en naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden
Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.
Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.
Kosten ben ik inderdaad nog niet helemaal uit. Het is nog in een beginfase, ben aan het orienteren of er belangstelling voor is. ( Richtprijs zal zijn slachten 125 euro en klaarmaken 175 euro, totaal dus 300 euro exclusief BSE test en worst maken.)
Mijn vrouw zegt : ja dat ga ik niet doen, het moet wel in kleine verpakkingen deze kant op komen, ik kies veiligheidshalve maar voor mijn vrouw in dit geval dus dan als je zaken wilt doen met ons dan zal je over dat punt heen moeten stappen
bedankt voor dat punt. Is inderdaad wel iets om te overwegen. Hoe krijgen jullie dat nu terug. Op schaaltjes met een sticker erop?
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 20:28 door tom.
als het voor de diepvries is , wat is de meerwaarde van vacuum vlees ???
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2011 20:38 door theo.
En ik meen dat de sligro ook stukken vacuum verpakt had liggen in de vriezer/koelvak (daar was het zelfs per stuk verpakt) maar dat lijkt me dan wel weer onbegonnen werk om al die stukken los te gaan verpakken, maar daar staat weer tegenover dat daar vast wel vraag naar is.
In de lokale supermarkt kan ik tenminste bij kip nooit de goede hoeveelheid krijgen, moet altijd meer kopen dan op het recept staat.
kip? heb je om half 8 het journaal niet gezien , dat zijn penciliene bommen
een stikkertje kan die boer zelf toch wel plakken
met zijn eigen logo "de gillende boer" ofzo
Het is niet onverstandig om het invriezen in de grote vriezers van deslagerij te doen.
Maar het blijft afwachten
als ik wat slacht voor eigen gebruikis het wel een jong beest , dus die bse test kan je vergeten
ik betaalde voor 180 kg vlees ongeveer 1,75 per kg , ophalen van de koe ,keuren , slachten ,uitgebeent in lappen , tartaar en gehakt
wel duur
duurder als anderen
ik ben van plan om voor mezelf te beginnen op het gebied van huisslachtingen. Wou graag weten of er onder de veehouders voornamelijk in Overijssel nog belang is om dit te laten doen. Je moet hierbij denken aan het Twente en Salland. Ophalen en bezorgen behoort hierbij tot de mogelijkheid. Vee wordt geslacht en naar wens klaargemaakt. Wordt niet individueel verpakt maar in kratten of zakken met stickers erop wat erin zit. Dit om zo de kosten te drukken en het tegen een schappelijke prijs aan te kunnen bieden
Alles wordt netjes geportioneerd en per soort verpakt in een krat of zak met een sticker erop wat erin zit. Het wordt echter niet bijv per 4 lapjes verpakt. Dat moet je dan zelf doen.
Als ik het vee ophaal laat ik een lijst achter met de mogelijkheden wat je ervan kunt maken. Je kunt het dan aankruisen en de koe of varken wordt dan aan de hand van de lijst geportioneerd bijv riblappen, bieflappen, kogelbiefstuk entrecote enz.
Kosten ben ik inderdaad nog niet helemaal uit. Het is nog in een beginfase, ben aan het orienteren of er belangstelling voor is. ( Richtprijs zal zijn slachten 125 euro en klaarmaken 175 euro, totaal dus 300 euro exclusief BSE test en worst maken.)
Het wordt tijd dat Co er een slotje op gooit.
Portioneren in kleinverpakking voor handig dagelijks gebruik moetzekertot de mogelijkheden behoren. Biedt ook "invriesservice" aan. ( Uiteraard op basis van extra kostprijs).
Stel de prijs vast op basis van een "vanaf € 300,-"
@ Brabo: Niet met u eens!
Weest u toch ookblij met zo'n initiatief om kleinschalige / bijzondere slachtingenin stand te houden
2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/03/2011 12:53 door Wimsumar.
Een soort van laksigheid zal ik maar zeggen, toch heb ik niet de indruk dat er in mijn omgeving veel mensen zijn die mij geen eigenwijze kloot vinden
Boer haat Vrouw
doe liever andere dingen die met een s beginnen
-------------------------------------------------------
> die kunnen ook met een g beginnen
Beste Tom: Ik doe een gok ( N.B.: on topic ) : Geslachtsgezelschap.
hier mag er nog gewoon op het erf gaslacht worden dus geen probleem met transport en zo (een echte thuisslagting!)
de deense slagers kunnen het niet zo mooi klein maken als de hollandse slagters dus denk zelf dat er hier voor jou een goeie markt is
ikzelf ben er zeker in geintreseerd maar denk ook wel wat van onze deense medeprikkers
Ik denk dat het best een goede tijd is voor een slager die kwaliteit wil leveren. Mensen gaan zich steeds drukker maken om wat ze eten (al is dat nog niet bij iedere consument terug te zien bij de keuzes die ze in de winkel maken, maar ook dat gaat veranderen)...
-------------------------------------------------------
>het dorp waarin ik
> woon (toch iets van 16000 inwoners)
Beste Tom: 16.000? Van het aantal wat u noemt zal toch een ''0''vanaf 'geslacht'moeten worden denk ik
Bovendien: Aan slagers geen gebrek. ( Bron: [www.lmgtfy.com].)
''Re: huisslachtingen overijssel
Gepost door: tom ()
Datum: 18 februari 2011 23:37
ik woon in het vechtdalgebied van salland tussen ommen en zwolle''.
In dat gebied is echter geen dorp met 16.000 inwoners. Het enige wat er op lijkt is (gemeente) Ommen, met 17.330 inwoners. Vandaar mijn vraag of het niet om een dorp met 1.600 inwoners gaat waar u dan wel woont.
Alleen geen belang bij omdat zo maar online te pleuren
Uw gegevens zoals in dit topic genoemd volstaan prima.
het is niet anders.
dat zich hier niet meteen tientallen nieuwe klanten voor de slager zich melden wil nog niet zeggen dat er weinig interesse is voor zijn activiteiten...
Een huisslachting laten doen is (vaak) een impulsbeslissing: 'Toevallig' een geschikt dier en ' toevallig' ruimte in de diepvries.
[www.om.nl]
je moet al wel een hele omzet hebben zo onderhand
plaatsing van je topic 15 februari 2011 jongstleden
een heel marktonderzoek van ruim 1 maand
en hoe gaat het met de slacht business?
Je moet het goed doen of helemaal niet.
Zo heb je dan in iedergeval elke week een vast inkomen wat slagers betreft. Mocht iemand dus vee leveren aan slagers die niet echt tevreden, graag een reactie.
ben op zoek naar veehouders die in Overijssel, Drenthe runderen leveren aan slagers. Slacht momenteel vee voor zelfslachtende slagers en breng die gekoeld terug naar de slagers. Doe dit ook met vee die ik voor boeren slacht, klaar maak en terug breng. Ter uitbreiding van mijn activiteiten zoek ik dus naar slagers die daar belang bij hebben. Levert u vee aan slagers die niet tevreden zijn over het slachten en naar een andere slachtplaats zoeken, mail me dan voor verdere info.
Ophalen van vee is ook mogelijk.
Voor meer info mail gerust!
Wat reken je voor een koe slachten?
Groet
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/05/2011 11:08 door tok.
[melkquotum.startpagina.nl]