Technologie en de waarde van melk

De impact van technologie op de melkveehouderij is enorm. Sinds de jaren ’50 verdween het zware handwerk en nam de hygiëne met sprongen toe door mechanisch melken en koelen. De impact is niet alleen merkbaar op het individuele boerenbedrijf, maar nog veel meer op het systeem daarom heen. Technologie wordt veelal aangedreven door een streven naar efficiëntie: meer opbrengst met minder middelen in minder tijd. De vruchten hiervan plukken we allemaal, melk en melkproducten zijn beschikbaar voor iedereen.

- Martine Vonk, Lector Ethiek en Technologie aan de Saxion

Lees meer »

TheMilkStory

Reacties

producent
In plaats van zo'n losse flodder kan ze misschien eens een bedrijfsplan voor zoiets opstellen, maar ik ben bang dat het dan nattevingerwerk wordt.
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , melk , melken en koelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!