Kantelpunt bereikt voor herformulering voedingsproducten

Het aantal mensen met overgewicht en obesitas blijft stijgen. Teveel suiker is nog steeds één van de oorzaken. "Maar ook het aantal bedrijven dat minder suikerrijke producten met vergelijkbare smaak en textuur maakt, neemt in rap tempo toe. Herformulering - met name suikerreductie - wordt mainstream," zegt Joost Blankestijn, programmamanager Food Innovations for Responsible Choices bij Wageningen University & Research. Op donderdag 4 april - tijdens de workshop Food Reformulation voor de bakkerij- en zoetwarenbranche – presenteert WUR de highlights van haar kennis over herformulering.
 Kantelpunt bereikt voor herformulering voedingsproducten (wur.nl)

Het aantal mensen met overgewicht en obesitas blijft stijgen. Teveel suiker is nog steeds één van de oorzaken. "Maar ook het aantal bedrijven dat minder suikerrijke producten met vergelijkbare smaak en textuur maakt, neemt in rap tempo toe. Herformulering - met name suikerreductie - wordt mainstream," zegt Joost Blankestijn, programmamanager Food Innovations for Responsible Choices bij Wageningen University & Research. Op donderdag 4 april - tijdens de workshop Food Reformulation voor de bakkerij- en zoetwarenbranche – presenteert WUR de highlights van haar kennis over herformulering.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden suiker , wur en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!