Arme kindertjes

Hoe krijg je als links zo snel mogelijk iedereen van het gas af.. ?

telegraaf.nl/nieuws/2037102322/…

Lees meer »

Jawis

Reacties

+1
Frans Z.
Het lag toch aan de uitstoot van de veehouderij?
+1
Vdejong
Ben ik even blij dat we electrisch koken, daarnaast zijn de kinderen het huis al uit.
Melkboer16
@Vdejong ga m’n ouders aanklagen, hebben jaren op gas gekookt dus ik ben ook slachtoffer 😂😂
+1
demelkboer
@Melkboer16 herstelbetaling
+2
Theo61
@Melkboer16 70.000 kinderen hebben mogelijk astmasymptomen door koken op gas,
mogelijk heb ik het winnende lot in de staatsloterij.😂
cjw73
Gelukkig geen kinderen, dus kan lekker door koken op gas.😜😜😜😜
hans1980
Houtkachels will be next
+1
George
Wij koken altijd al elektrisch omdat we geen aardgasaansluiting hadden. Kinderen zijn huis uit en koken ook met inductieplaat. Ook veel makkelijker schoon te maken dan die gas kookpitten.
Maar ondanks dat geloof ik die astma onzin ook niet.
T60401
@George hoe was het 50 jaar geleden stoken met een houtkachel. daarna gas zonder afzuigkap. toen kwam afzuigkap. en nu zelfs afzuiging in heel het huis met warmte wisselaar en filters. Astma gevallen nemen allen maar toe. komt echt niet van het koken.
Zijn er ook genoeg die de afzuiging in het huis uit hebben staan omdat ze anders constant verkouden zijn.
+2
George
Quote Reactie van @T60401:
hoe was het 50 jaar geleden stoken met een houtkachel.

Hier in ons huis uit 1972 zat geen rookkanaal in. Schoorstenen werden destijds alleen voor de sier gebouwd. Men was in die tijd blij dat men van kachels , hout , kolen enz af waren. Centrale verwarming was een verademing. Maar ik heb in 2011 toch maar een goed rookkanaal gemaakt en heb daar met de houtkachel toch veel plezier , warmte en werk van. 😀 Die astma onzin geloof ik ook niet in. Houtvuur is het oudste vuur wat de mensheid heeft gebruikt om zich te warmen. En nu zou het plotseling schadelijk zijn? Teveel mauwende mensen is het probleem.
pieta
@George Mijn wederhelft klaagt steen en been over inductie. Bakt voor geen meter zegt ze.
+1
cjw73
@pieta ze is niet de enige. Heb ook een paar keer voorgestelde om te koken op inductie, werd niet gewaardeerd. Ze zegt altijd, een goede kok heeft er vuur onder!!
+1
George
Quote Reactie van @cjw73:
Ze zegt altijd, een goede kok heeft er vuur onder!!

Tja wij hebben inductie en geen vuur en toch vind ik mijn vrouw een goede kok. Ze kan beter koken als ik , ik kan alleen water koken. 😀
Het is maar net wat je gewend bent en alles heeft voor- en tegens.
Maar zo'n glazen inductie plaat is veel makkelijker schoon te houden.
+1
pieta
@George Water koken is ook al wat ik kan. Maar mijn wederhelft vindt dat de pan op inductie niet heet genoeg wordt om vlot iets te bakken.
+1
matt
@pieta zie wel eens ooit inductie met aparte wokbrander,mijn vrouw
Ex chefkok zweert ook bij gas.
pieta
@matt Hebben mijn ouders ook. Mijn ma zegt ook als ik iets echt moet bakken en dus een hete pan nodig heb dan pak ik de wokbrander.
+1
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
Mijn ma zegt

oos moeder zee nog doeda nounie
+1
pieta
@de hoef Ook een echte muziekkenner! 😁
pa
Quote Reactie van @de hoef:
oos moeder zee nog doeda nounie

MAAR IK DEE UT TOCH
+2
Elvis
@matt die van mij gebruikt de rookmelder als kookwekker
Nevergiveup
@Elvis 🤣😂😋
Weidezicht
@Elvis oeps
+1
-Jan-
Quote Reactie van @pieta:
dat de pan op inductie niet heet genoeg wordt om vlot iets te bakken.

Ben je niet in de war met keramisch want dat gaat stuk beroerder maar inductie gaat sneller als gas omdat er geen warmte verloren gaat langs de pan maar alles aan het rvs gegeven wordt
pieta
@-Jan- Ik ben niet in war. Mijn vrouw zegt dat het inductie is. Hoe kun je het weten?
+2
George
@pieta Inductie is direct warm en koud . Meer het idee van vlam aan en vlam uit zoals bij gas. Daarom komt het dichtbij op de manier van koken op gas.
+3
weurding
@George kook elke avond, mooi werk, nadeel is dat ik alleen kook wat ik lekker vind, en dat vertaald zich in overgewicht😅
-Jan-
Quote Reactie van @weurding:
in overgewicht

herken ik en daarom vind ik het verbod op koken ook nog niet eens zo gek 🤗🤗
weurding
@-Jan- 🤣
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Mijn wederhelft klaagt steen en been over inductie. Bakt voor geen meter zegt ze.

Bakken? hoe bedoel je , een ei bakken of de patat? Dat laatste heb je een frituse voor nodig, maar dat is bij gas idem
Voor de rest hier geen klachten over inductie
pieta
@arie.j Een ei bakken duurt vrij lang schijnbaar. Maar hier worden nog wel eens pannenkoeken en balken brij gebakken. Pannenkoeken kun je wel goed bakken maar gaat niet snel genoeg. Balken brij (zo noemen wij het) is gewoon bijna niet mooi gebakken te krijgen terwijl het op gas een fluitje van een cent was schijnbaar.

Ik bak nooit iets en weet er dus niets van.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Ik bak nooit iets en weet er dus niets van.

Hier idem, maar er zijn alleen positieve geluiden
Nou is balkenbrij iets wat ik eerst op internet moest opzoeken wat dat precies is.
In deze streek totaal onbekend
+1
pieta
@arie.j Oké, daarom had ik er maar ff bij gezet dat wij het zo noemen. 😁 Maar hier heeft de vrouw het liefst acuut het gasfornuis terug.
+2
George
@pieta Balkenbrij ik ken het , ik lust het ook graag op roggebrood. 😀

Balkenbrij is een oud gerecht met authentieke specerijen en smaken, dat vooral gemaakt werd in het oosten en zuiden van Nederland. Gelukkig kun je Balkenbrij tegenwoordig ook in de rest van het land vinden. Varianten ervan vind je ook over de grens in Duitsland en België.
George
Quote Reactie van @pieta:
aar hier heeft de vrouw het liefst acuut het gasfornuis terug.

Heeft ze wel goede pannen geschikt voor inductie? Hier vriendin van de vrouw onlangs ook overgestapt op inductie en klaagt er niks over.
pieta
@George Ja
George
@pieta
Da's vreemd , ik krijg ook wel eens balkenbrij en dat lukt gewoon erg goed.
Ik heb het hier even met de chefkok overlegd en die geeft aan dat het waarschijnlijk inderdaad iets langer duurt dan op gas. Op inductie heb je speciale pannen met een dikkere magnetische vlakke bodem nodig. Dit opwarmen zal ietsje langer duren dan een pan met dunne bodem op gas. Maar als het eenmaal warm is maakt het geen enkel verschil. Ik weet dat mijn vrouw hier enkele van die dure Le Creuset pannen heeft en deze braden heel fijn volgens haar.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Dit opwarmen zal ietsje langer duren dan een pan met dunne bodem op gas. Maar als het eenmaal warm is maakt het geen enkel verschil. Ik weet dat mijn vrouw hier enkele van die dure Le Creuset pannen heeft en deze braden heel fijn volgens haar.

In mijn jeugd werd er op flessen-butagas gekookt
Daarna elektrisch met eenelektisch fornuis, kookstellen verkocht het GEB in Dordrecht om het elektrisch gebruik aan te moedigen, andere tijden.
En een aantal jaren later op aardgas, en nu dus inductie.
Maar het doet het allemaal goed .
Inductie heeft als voordeel dat het zo'n gladde boel is en warmte is direct over, bij gewoon elektrisch bleven de platen altijd nog een tijd warm.
+1
pieta
Quote Reactie van @George:
Le Creuset pannen

Ik zal dit eens vragen.
+2
weurding
@pieta Franse meuk denk ik, gezien de naam🤭
Vdejong
@weurding
Quote:
Franse meuk

Is Claas toch ook?
+1
weurding
@Vdejong officieel Duits maar volgens george wel, vandaar mijn opmerking
+2
Vdejong
@weurding Claas. heeft Renault toch overgenomen?
weurding
@Vdejong 20 jaar terug ja, in die tijd wel heel wat veranderd
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
officieel Duits maar volgens george wel, vandaar mijn opmerking

Ja Helmuth is een Duitser maar zijn trekkers worden bij Renault in Frankrijk gebouwd. 😀
weurding
@George BMW bouwt ook in Nederland, je wilt ook niet weten waar de spullen die we doorgaans kopen gefabriceerd worden😉
+2
zwierb
@pieta Wij hebben nu ook inductie, zijn er prima te spreken over. Ik bak zelf alleen maar eieren, balkenbrij of biefstuk, maar gaar altijd hard zat als ik hem op p zet. Is moeders meestal niet blij mee
+1
Twentsch Land
Hier wordt gekookt op gas .... maar onlangs voor de fun een keer een eitje gebakken op de houtkachel ..... dat gaat me toch rap 😂

@pieta
George
Quote Reactie van @pieta:
Mijn wederhelft klaagt steen en been over inductie. Bakt voor geen meter zegt ze.

Hier hebben we een inductiekookplaat met afzuiging van Bora en mijn vrouw is er geweldig blij mee . Inductieplaat hadden we al met een ouderwetse afzuigkap in de vorige keuken. Nu keuken kookeiland met Bora inductieplaat met kookveldafzuiging. Geen vettige afzuigkap meer , veel makkelijker te reinigen en een mooi strak geheel zonder zo'n kap er boven.
Eerst was ik er ook sceptisch over maar het werkt echt perfect en de afgezogen lucht ( recirculatie) blijft gewoon binnen in huis en je ruikt er niks van .
arie.j
Quote Reactie van @George:
Hier hebben we een inductiekookplaat met afzuiging van Bora en mijn vrouw is er geweldig blij mee . Inductieplaat hadden we al met een ouderwetse afzuigkap in de vorige keuken. Nu kookeiland met Bora inductieplaat met afzuiging naar beneden. Geen vettige afzuigkap meer , veel makkelijker te reinigen en een mooi strak geheel zonder zo'n kap er boven

Inductie is een platte plaat die makkelijk te reiningen is, vrouw is alleen maar tevreden.
Voorheen hadden we door een schuin dak de motor van de afzuig buiten, nu niet dat geeft wel behoorlijk meer lawaai.
Hadden we nooit bij zo bij stilgestaan, want als de installatie op dak staat hoor je heel erg weinig
Gerron
Quote Reactie van @George:
de afgezogen lucht ( recirculatie) blijft gewoon binnen in huis en je ruikt er niks van .

Hoe vaak vervang je dat filter? In onderstaand filmpje wordt gezegd dat het 1 keer per jaar kan maar dat lijkt me toch wel lang wegens de recirculatie. Ik blijf het een raar systeem vinden omdat er rotzooi in die bak valt.
+1
George
@Gerron Valt mee met rotzooi. Zit roestvrijstalen emmer / filter in en kan zo in de vaatwasser. Filter geeft ie zelf aan wanneer die vervangen moet worden . Wij hebben hem na ongeveer 1 jaar moeten vervangen , dus dat klopt wel. Het werkt echt fantastisch. Ik was ook sceptisch in het begin maar een maat van me had huis een jaar eerder verbouwd en ook nieuwe keuken met Bora en ook vol lof over de Bora.
matt
Ze zijn alle schaamte voorbij,wat een kwats man man
weurding
Eigenlijk ook een apart gezeur, kinderen staan toch niet met de neus boven de pannen als er gekookt wordt
Jawis
@weurding das ons TNO......
BertK
@weurding NOx is zwaar en kleine kinderen hebben hun neus dichter bij de vloer?
weurding
@BertK hebben ons hele leven al gaskachels ook, dat we er nog zijn.....
-Jan-
Quote Reactie van @weurding:
kinderen staan toch niet met de neus boven de pannen als er gekookt wordt

Beter leren koken kan uitkomst geven
Frans Z.
Nog geen ingezonden bericht van dr. Ignas van Bebber in BD. gezien. Over fijnstof uit de veehouderij hele pagina's.
Eers kiek´n
En masse overstappen op inductie dan maar? Jammer genoeg helpt dat ook niet. Een elektrische kookplaat stoot weliswaar geen stikstofdioxide uit, maar bij het bakken en braden komt nog altijd angstaanjagend veel fijnstof vrij. En ook het schone waterstof biedt qua gezondheidsrisico's geen soelaas. Bij koken op waterstofgas komen vuile deeltjes vrij. Om precies te weten hoe hoog de stikstofdioxidebelasting binnenshuis uitvalt, gaat TNO deelnemen aan een internationale praktijkmeting..... verbazingwekkend: rijden op waterstof 0,0 uitstoot bij koken komen er vuile deeltjes vrij waar we nog geen naam voor hebben. bron: MSN.com
weurding
@Eers kiek´n binnenkort verplicht aan magnetronmaaltijden😆
Vdejong
@weurding de magnetron is al lang geleden de deur uitgegaan
weurding
@Vdejong zit hier nog bij de oven in, maar gebruiken hem niet
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@weurding de magnetron is al lang geleden de deur uitgegaan

Net mijn kopje koffie eruit gehaald
Als ik door het glas zie dat hij drie rondjes heeft gedraaid is ie prima op temperatuur😊
Maar zonder gekheid (en het vorige was geen gekheid) Zou niet weten wat er aan een magnetron mankeerde.
Wel hebben we sinds enkele jaren geen combi met een oven meer
Dat bevalt beter, kun je ze tenminste gelijktijdig gebruiken.
Vdejong
Quote Reactie van @arie.j:
Net mijn kopje koffie eruit gehaald

Koffie van gisteren?
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
Koffie van gisteren?

gewoon "ouderwets"koffie verkeerd
Vdejong
@arie.j dus melk met koffie. Eigenlijk lust je geen koffie.😁 Zoiets als Engelsen geen thee lusten?
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@arie.j dus melk met koffie. Eigenlijk lust je geen koffie. Zoiets als Engelsen geen thee lusten?

Koffie extract met melk, een melkveehouder dronk vroeger toch niet anders?
Als we bezoek krijgen en iemand wil zwarte koffie dan gaat er heet water bij.
\Zo zal jij het wel drinken dan, net zo sterk maar zonder melk.
Begin me bijna af te vragen of je wel van boeren kom af bent.
Vdejong
@arie.j
Quote:
kom af
komaf! Waarom?
+2
weurding
@arie.j een boer dronk vroeger niet anders? Nooit gehad ma zette vroeger altijd al verse koffie met melitta filters, kokend water op gieten, later kreeg je koffiezetapparaten, was wel een tijd dat pa koffiehag dronk, zonder cafeine
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j een boer dronk vroeger niet anders? Nooit gehad ma zette vroeger altijd al verse koffie met melitta filters, kokend water op gieten, later kreeg je koffiezetapparaten, was wel een tijd dat pa koffiehag dronk, zonder cafeine

En geen melk door de koffie? onvoorstelbaar
weurding
@arie.j koffie extract, ken het echt niet
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j koffie extract, ken het echt niet

Als het allemaal zo moeilijk voor je is zal ik maar wat van internet plukken
Kijk en zie, op die manier kan je veel water over weinig koffiemaalsel gieten
Of niet te veel water over bv. een dubbele hoeveeheid
Dat geeft koffie met heel verschillende sterkte, duidelijk?

(klik om te vergroten)

Vdejong
@arie.j dus een verschil van Amerikaans slootwater en Italiaanse espresso
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@arie.j dus een verschil van Amerikaans slootwater en Italiaanse espresso

Van slootwater in Amerika heb ik geen verstand.
Wel dat je koffie op de aangegeven manier zeker van expresso sterkte kan krijgen
weurding
@arie.j Nederlandse sloten ook niet
weurding
@arie.j als je iets niet kent, wil dat niet zeggen dat het moeilijk is, heb je ook een link gedaan naar verondiepen van sloten, want dat snapte jij ook niet, zal in het vervolg er ook een kleinerende tekst er bij zetten, want kinderachtig ben en blijf je schijnbaar
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j als je iets niet kent, wil dat niet zeggen dat het moeilijk is, heb je ook een link gedaan naar verondiepen van sloten, want dat snapte jij ook niet, zal in het vervolg er ook een kleinerende tekst er bij zetten, want kinderachtig ben en blijf je schijnbaar

Kleinerend over dit onderwerp tegen jou? Zo het niet weten.
En verder kan ook bij melkveehouders (dat zijn de boeren hier uitsluitend) tegenwoordig veel meer dan eerder.
Maar een boer die hier voor enkele tientallle jaren niet flink melk in zijn koffie liet doen, die werd als heel bijzonder aangemerkt, iemand die zijn eigen product niet lustte.
Koffiemelk , wat in feite ingedikte melk is (met wat toevoegingen), dat was er bij boeren met eigen melk natuurlijk helemaal niet.
Maar tegenwoordig gooien ook die soms zelfs cocosvet , dat onder de naam van creamer in hun koffie, bepaald geen vooruitgang als kje daar koffie krijgt..
+1
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Koffiemelk , wat in feite ingedikte melk is (met wat toevoegingen), dat was er bij boeren met eigen melk natuurlijk helemaal niet.

Praat je nu over langer dan 40 jaar geleden. Zo lang ik mij kan herinneren hebben wij altijd koffiemelk gehad.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Praat je nu over langer dan 40 jaar geleden. Zo lang ik mij kan herinneren hebben wij altijd koffiemelk gehad.

Koffiemelk kopen als je zelf de verse melk hebt?
Gemakt dient de mens natuurlijk, maar de melkboer had vroeger aan de gewone boeren hier hele slechte klanten, en bij verreweg de meesten kwam die nooit.
Zolang ik zelf melk had werden er hier ook nooit melkproducten gekocht
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
nooit melkproducten gekoch

Maakte jij zelf kaas, boter, yoghurt etc?
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Koffiemelk kopen als je zelf de verse melk

Ik denk dat dat op best veel plaatsen gebeurde. Ik heb slechts één keer koemelk in de koffie gehad bij een boer waar we op bezoek waren. Verder nooit meegemaakt.
+2
Twentsch Land
Idd dat maak je niet vaak mee .... maar melk koken en opkloppen maakt wel een heel lekker kopje koffie.

@pieta
+1
pieta
@Twentsch Land Dat hebben wij ook wel eens gedaan. Maar dat is wel werk. 😁
Twentsch Land
Idd dat is het maar daar heb je dan ook wat lekkers voor 😂
@pieta
+3
weurding
@Twentsch Land vroeger bij kameraad kregen we koffie met kloet'n🙈
Gekookte melk in de koffie met doorgeroerd vel🤢
+1
Twentsch Land
Brrrr dat is verschrikkelijk vies maar die ouwe luitjes vroeger waren er dol op.@weurding
+3
spotmelker
@weurding als je geluk had zat er een lepeltje bij, dan kon je dat zwoerd er eerst even uithekkelen 😄
Frans Z.
@pieta Met een stuk vel erbij in?
pieta
@Frans Z. Nee, gelukkig niet.
weurding
@arie.j koffie extract ging het over, echt nog nooit bij iemand gehad of op tafel zien staan, wel oploskoffie, maar echt geen ingedikte vloeibare vorm, zal wel plaatselijk verschillen
Vdejong
@weurding generatieverschil waarschijnlijk
weurding
@Vdejong 15 16 jaar?
Vdejong
@weurding idd ik schat arie op eind 70
weurding
@weurding natuurlijk had ik het opgezocht

(klik om te vergroten)

Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@arie.j koffie extract, ken het echt niet

Nog nooit zo'n bakje uit een D.E. automaat gehad? Het is natuurlijk wel oude koffie.
weurding
@Gerron Tuurlijk wel,maar weet niet wat daar in zit
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron Tuurlijk wel,maar weet niet wat daar in zit

Als er direct na de knop indrukken koffie uitkomt dan is het waarschijnlijk dat systeem. Een automaat die eerst de bonen maalt doet er het langste over. Je hoort de bewerkingen ook wel.
+1
marcsterreborn
@weurding en Buisman? Gebruikte je moeder dat niet?
weurding
@marcsterreborn mijn ma had aan 1 man genoeg, de "buisjes"kwamen later in trek😇
pieta
@marcsterreborn Hadden wij vroeger wel. Buisman
+1
marcsterreborn
@pieta ja hier ook. Volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat het een soort smaakversterker was waardoor je op kosten van koffiebonen kon besparen.
Twentsch Land
Dat denk ik ook dat het een smaakversterker was maar lekker was het niet.

@marcsterreborn
Frans Z.
@marcsterreborn Vroeger bij moeders een pot hele sterke koffie (met buisman). Klein beetje koffie en verder gekookte melk door een zeefje.(wij kregen nog geen koffie)
pieta
@marcsterreborn Dat dacht ik ook.
+1
Vdejong
@arie.j
Quote:
vroeger
zoals elke boer bij het ontbijt een geklutst ei met jenever dronk?😝
pieta
@Vdejong Ook geëmigreerd? 😁
Vdejong
@pieta Nee, destijds bij de vervanging van de keuken in Veenhuizen geen nieuwe gekocht en hier hebben we geen. Wel twee ovens.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Vdejong:
Wel twee ovens.

hier twee vaatwassers, hoef je niks in de kast te zetten
+1
George
@de hoef Jullie zijn wel vindingrijk in Uitwijk. 😀
Gerron
Quote Reactie van @de hoef:
hier twee vaatwassers, hoef je niks in de kast te zetten

Zo doe ik het met de was ook. 😄
+1
de hoef
@Gerron die moet hier drogen
+1
pieta
@de hoef Die gooit ie dan ff op de vloer(verwarming). 😁
Gerron
Quote Reactie van @pieta:


@de hoef Die gooit ie dan ff op de vloer(verwarming).

Nou vind ik het toch wel een beetje raar dat je daar op komt. Maar je hebt er schijnbaar ervaring mee. Waarom zou iemand dat doen als je de kleding gewoon van het droogrek af kan halen voor het aantrekken? Als je maar genoeg droogrekken hebt dan hoef je de kleding niet in de kast te leggen. Snap je?
+1
pieta
@Gerron Hoef zegt dat ie 2 vaatwassers heeft zodat ze nooit iets in de kast hoeven te zetten. Jij zegt zo heb ik twee wasmachines. Zegt George maar dat moet toch drogen. Dus ik denk gooi het ff op de vloerverwarming, lekker snel. Verder niets persoonlijks. 😁
+1
de hoef
@Gerron snap je, jij hebt twee wasmachines, en je schrijft niks over droog rekken, snap je
+2
Gerron
Quote Reactie van @de hoef:

@Gerron snap je, jij hebt twee wasmachines, en je schrijft niks over droog rekken, snap je

Oh, vandaar de verwarring. Ik bedoelde dus dat ik de was zoveel mogelijk van de droogrekken afhaal en zo min mogelijk in de kast leg. Ik ben geen boer dus ik heb maar 1 wasmachine.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Eers kiek´n:
bij het bakken en braden komt nog altijd angstaanjagend veel fijnstof vrij.

Daarom moeten we binnenkort allemaal aan de noten, sla en insecten. Alle "problemen" in één keer opgelost.
marcsterreborn
@kanniewaarzijn you are nuts
cs-agrar
En boven geen van die gaspitten hing dan een afzuigkap zeker..... 😆
Jawis
Dat schijnt ook een bron van ziekmakers te zijn....er uit dat ding... @cs-agrar
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!