'Zuivelproducten worden kwalitatiever'
Op Nu.nlOriginele beschrijving
Behalve kwark, yoghurt, vla en andere zuivelproducten kan er met melk nog veel meer gemaakt worden. De horeca wil een voortrekkersrol spelen en wil met melk kwaliteitsproducten maken.
"Er is een groeiende interesse in ambachtelijke producten", zegt Emile van der Staak, chef bij De Nieuwe Winkel in Nijmegen. "Zoals boter die op dezelfde manier wordt gemaakt als lang geleden. Het grijpt terug naar tradities en wordt herkend door oudere mensen. Vooral kleinschalige lokale boeren maken deze producten."
"Wij maken bijvoorbeeld melkkefir. Dit wordt gemaakt met kefirkorrels en resulteert in een drank die veel vitaminen, mineralen en aminozuren bevat. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond. Je ziet dat mensen dit ook thuis maken. Er is een zucht naar ambacht. Het staat haaks op wat je in de supermarkt ziet."
Deze producten worden op 20 maart getoond op Food Professional Day een jaarlijks evenement voor de foodprofessional in Wageningen. Deze editie staat in het teken van zuivel.
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden evenement , melk , mineralen , supermarkt , gezond , zuivel , boter , yoghurt en kefir geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
Op korte termijn denk je automatisch in bulk, maar na 27 jaar boer te zijn denk je in kwantiteit. Zonder massa geen kassa, zeker waar! Ik omarm die kleine veranderingen mede omdat dan ook het bulkproduct ervan gaat mee gaat profiteren. Het houdt de markt in evenwicht en hopelijk meer naar boven dan naar beneden toe #hogereeconomischdenken