Kappacaseïne E maakt kaas maken onmogelijk

Er is veel aandacht voor betacaseïne in de fokkerij. A2A2-stieren zijn gewild vanwege een vermeend gezondheidsvoordeel bij de vertering van melk en melkproducten. Kappacaseïne krijgt veel minder aandacht, maar heeft een directe invloed op de kaasopbrengst. De opkomst van de kappacaseïnevariant E baart in dat verband zorgen.
 Kappacaseïne E maakt kaas maken onmogelijk (melkvee.nl)

Er is veel aandacht voor betacaseïne in de fokkerij. A2A2-stieren zijn gewild vanwege een vermeend gezondheidsvoordeel bij de vertering van melk en melkproducten. Kappacaseïne krijgt veel minder aandacht, maar heeft een directe invloed op de kaasopbrengst. De opkomst van de kappacaseïnevariant E baart in dat verband zorgen.

MelkveeNL

Reacties

m uut m
De vererving van Mogul is voor de kaasmakers een ramp .
+1
MARTIJN G
Laat hier de melkfabriek maar iets van vinden. Dit heeft direct invloed op de kwaliteit.
m uut m
@MARTIJN G
Het kan voor het fabriek wel interessant zijn om te weten waar de melk het meest geschikt voor is.
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melk , kaas en fokkerij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!